Egyszerű, mákos kelt tészta, háromszög formájában.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 20 perc
Pihentetés 1 óra
Összesen: 1 óra 40 perc
Adag: 15 db

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 1,5 - 2 dl tej
  • 50 ml olaj
  • egy csipet
  • 5 dkg cukor

A töltelékhez:

  • 20 dkg mák
  • 10 - 12 dkg cukor
  • 0,5 citrom reszelt héja
  • 1 - 1,5 dl víz
  • 1 csomag vaníliás cukor

A kenéshez:

  • 1 db tojás

Elkészítés:

  • Az élesztőt felfuttatjuk kb. 1 dl  langyos,  picit cukros tejben.
  • A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a cukor maradékát, a tej maradékát, az olajat, és a felfuttatott élesztőt.
  • Jól összedagasztjuk, és meleg helyen, letakarva, 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
  • Közben elkészítjük a tölteléket. A vízből cukor hozzáadásával szirupot főzünk amihez hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a darált mákot és reszelt citromhéjat.
  • Összekeverjük és kihűtjük.
  • Ha a tészta megkelt, akkor egy lisztezett deszkán kinyújtjuk, megkenjük a máktöltelékkel és feltekerjük, mint egy csigát. Háromszögekre vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
  • A tetejét egy felvert tojással megkenjük.
  • Előmelegített sütőben, 170 °-on, 20 perc alatt megsütjük.

 

Fanni Fanni
megosztás

A fánk az egyike a legkényesebb kelttésztáknak, mind a kelesztés, mind pedig a tészta összeállítás tekintetében. Ez a recept tökéletes fánkhoz vezet minket, ha pontosan betartjuk a leírtakat.

Igazi őszi csemege a sütőtök- ez köszön vissza ebben a didergető hideg elleni pitében.

Egyszerű, de nagyszerű süti, ami mindig nagy sikert arat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .