Hagyományos, magyaros, omlós, megunhatatlan.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 50 perc
Összesen: 1 óra 10 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 1 kg (csontos) tarja
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint ételízesítő
  • ízlés szerint zúzott fokhagyma
  • zsiradék

Elkészítés:

  • A tarját ujjnyi szeletekre vágjuk. Sóval, borssal, ételízesítővel és zúzott fokhagymával mindkét oldalát ízlés szerint befűszerezzük.
  • Ha csontos a húsunk, és esetleg sikerül csonttal együtt elvágni, akkor még ízletesebb, pikánsabb lesz.
  • Egy tepsit kikenünk zsiradékkal és belefektetjük a befűszerezett szeleteket. Öntünk alá egy kis pohár vizet, alufóliával lefedjük és előmelegített sütőben, 170°-on addig sütjük fólia alatt, amíg meg nem puhul.
  • Ha megpuhult, akkor levesszük a fóliát, és jól megpirítjuk ügyelve arra, hogy ne száradjon ki.
  • Hozzá fokhagymás krumplipürét készíthetünk.

Fanni Fanni
megosztás

Könnyed halétel, ami spárga szezonban kihagyhatatlan.

Tipikus, hagyományos magyar étel. Kellően lágy, szaftos, pikáns. Feldobja a családi ebédeket – nem csak ünnepnapokra.

Rögtönzött tésztaétel készült ma nálunk, de olyan nagy sikere volt, hogy többször is el fogom készíteni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.