Kedvenc zöldségeim egyike, mely rántva is kiváló.

 

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 20 perc
Összesen: 40 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 1 fej karfiol

A főzéshez:

  • ízlés szerint
  • ízlés szerint ételízesítő
  • víz

A panírhoz:

  • 3 db tojás
  • igény szerint liszt
  • igény szerint zsemlemorzsa

A sütéshez:

  • olaj

Elkészítés:

  • A karfiolt rózsákra bontjuk és egy picit előfőzzük félpuhára só/ ételízesítős vízben. Ha egy picit puhult leszűrjük és lecsepegtetjük.
  • A panírhoz a karfiolokat lisztbe, tojásba majd zsemlemorzsába hempergetjük.
  • Forró olajban kisütjük.
  • Hozzá tartármártást készíthetünk.

 

Fanni Fanni
megosztás

Az egyszerű rántott gomba helyett érdemes kipróbálni a juhtúrós változatot is.

Tökéletes, könnyű étel egy meleg nyári estén, akár 2 pohár hideg bor társaságában.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .