Igazi bekuckózós desszert az őszi hétvégékre.

 

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 1 óra
Összesen: 1 óra 20 perc
Adag: 12 szelet

Eszközök:

  • 1 gyümölcskenyér forma

Hozzávalók:

  • 40 dkg sült sütőtök
  • 25 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 20 dkg nádcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 dl olaj/ olasztott vaj
  • 1 csipet
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 0,5 tk őrölt kardamom
  • 0,5 tk őrölt gyömbér
  • 20 dkg apróra vágott aszalt szilva
  • 10 dkg apróra vágott étcsoki

Elkészítés:

  • A sült sütőtököt pürésítjük és egy keverőtálba tesszük.Beleszitáljuk a lisztet és sütőport.
  • Hozzáadjuk a tojásokat, az olajat, a cukrot és a fűszereket is, majd jó alaposan elkeverjük.
  • Az étcsokit és az aszaltszilvát apróra vágjuk és belekeverjük az előzőleg elkészített masszánkba.
  • Sütőpapírral bélelt gyümölcskenyér formába tesszük, és előmelegített sütőben, kb. 170 fokon, nagyjából 1 órát sütjük. (Ha a teteje esetleg nagyon pirulna, alufóliával letakarva sütjük tovább. )
Fanni Fanni
megosztás

Régi családi recept, ami nálunk mindig tuti befutó. Nem csak ünnepekkor (de akkor mindig) készül, mert nagyon szeretjük.

Éppen annyira puha, és omlós, mint amennyire egy keksznek annak kell lennie.

Egy tipikus amerikai desszert, melynek az a különlegessége, hogy 1 db bio citrom mindenestől belekerül a sütibe, érdemes kipróbálni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.