A mustáros ételek kedvelőinek.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 40 perc
Összesen: 1 óra
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell
  • 20 dkg gomba
  • 1 db tömlős krémsajt
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint mustár
  • ízlés szerint ételízesítő
  • 3 - 4 dl tejszín
  • 10 dkg reszelt trappista sajt
  • 2 ek. olíva olaj
  • ízlés szerint fokhagyma (elhagyható)

Elkészítés:

  • A csirkemellet megtisztítjuk, ízlés szerinti méretűre vágjuk és sóval, borssal, fokhagymával (zúzott), ételízesítővel és mustárral ízesítjük.
  • Az olíva olajat felhevítjük, rárakjuk a húst és először egy pici víz hozzáadásával megpároljuk, majd sütjük.
  • A párolás alatt a gombát szeletekre vágjuk, és a sülő húshoz adjuk.
  • Amint a hús és a gomba is megfőttek hozzáadjuk a tejszínt, majd a krémsajt és a reszelt sajt hozzáadásával besűrítjük a mártásunkat.
  • Ízlés szerint pótoljuk a fűszereket abban az esetben, ha szükségesnek érezzük.
  • Jól összeforraljuk.
  • Köretként sütőben sült batátát és burgonyakrokettet készítettem.

Fanni Fanni

Hagyományos, magyar étel egy csipetnyi chilivel.

Rögtönzött, gyors vacsora, gyakorlatilag egy “mivanitthon” étel készült, amit biztosan újra meg fogok csinálni.

Omlós halhús, ropogós külső, mennyei illatok.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .