Igazi retró finomság, ami mai napig megállja a helyét.

 

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Pihentetés 30 perc
Összesen: 1 óra 20 perc

Hozzávalók:

A tésztához

  • 25 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 1 csipet cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg vaj
  • 0,5 dl tej
  • 3 db tojás sárgája

A töltéshez

  • meggy

A diós habhoz

  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg darált dió
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 db tojás fehérje

A tetejére

  • 1 db tojás

Elkészítés:

  • A lisztet egy mélyebb tálba szitájuk. Az élesztőt langyos,cukros tejben felfuttatjuk majd a liszthez öntjük.
  • Hozzáadjuk a szobahőmérsékletű vajat, a vaníliás cukrot és a tojások sárgáját is.
  • Alaposan összegyúrjuk, míg egy közepesen lágy tésztát nem kapunk. Addig dagasztjuk, amíg el nem válik a tésztánk az edény falától.
  • A kész tésztánkat 30 percig letakarva pihentetjük. Ezt követően 2 részre osztjuk és egy lisztezett deszkán kb. fél ujjnyi vastagranyújtjuk.
  • A tészta mindkét szélét végig pakoljuk meggy szemekkel(én szórtam alá egy pici búzadarát, a meggyekre pedig egy pici vaníliáscukrot), majd 2-3 tekeréssel felhajtjuk, ügyelve arra, hogy középen hagyjuk helyet a diós habnak.
  • A diós habhoz a tojásfehérjét a cukorral jól kikeverjük, majd beletesszük a diót, és alaposan elvegyítjük.
  • Ezt töltjük bele a tészta középső szabadon hagyott részébe. A kész tésztánkat megkenjük a felvert tojással.
  • Így járunk el mindkét tésztadarabbal.
  • Előmelegített sütőben, kb. 180 fokon, nagyjából 25-30perc alatt készre sütjük.
  • Hagyjuk, hogy kicsit hűljön, utána szeleteljük.
Fanni Fanni
megosztás

Egyszerű, de nagyszerű süti, ami mindig nagy sikert arat.

Régi családi recept, ami nálunk mindig tuti befutó. Nem csak ünnepekkor (de akkor mindig) készül, mert nagyon szeretjük.

Az ünnepek egyik elengedhetetlen sütije.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .