Egy könnyed, lágy mártás, amely kiválóan passzol a legtöbb húshoz, illetve zöldséghez.

Előkészület: 0 perc
Főzés/Sütés: 20 perc
Összesen: 20 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 5 dkg vaj
  • 2 ek. liszt
  • 3 dl tej
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint szerecsendió
  • egy csipet cukor

Elkészítés:

  • A vajat felhevítjük és hozzáadjuk a 2 evőkanál lisztet, majd elkeverjük. Folyamatosan adagoljuk hozzá a tejet és állandó kevergetés mellett sűrű besamel mártást készítünk.
  • Ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval és egy csipet cukorral.
  • Jól összeforraljuk.

Fanni Fanni
megosztás

A mexikói konyhák elengedhetetlen fogása, azték eredetű étel: avokádókrém.

Elsősorban leveshúshoz szoktuk fogyasztani.

Nagyon szeretjük a vajkrémet, de valahogy a bolti verzióval sosem voltunk igazán elégedettek. Ezért is készült ez a nagyon egyszerű, de nagyon finom házi verzió.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.