Tradícionális, albán nemzeti étel.

 

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Összesen: 1 óra
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell
  • 3 db tojás
  • 4 db vastagabb répa
  • 2 kisebb marék rizs
  • 1 db citrom
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint (ha van akkor friss) petrezselyem

Elkészítés:

  • A csirkemellet nagyobb kockára vágjuk és feltesszük főni.
  • Sózzuk, borsozzuk, főzés közben szükség szerint habozzuk.
  • Miután megpuhult kiszedjük a léből, amit utána egy szűrő segítségével átszűrünk.
  • A répákat megpucoljuk és julienne-re vágjuk, ha nincs hozzá eszözünk, akkor nagylyukú reszelőn lereszejük és a visszamaradt húslébe tesszük.
  • Hozzáadjuk a rizst is, és addig főzzük folyamatos kavargatás mellett, amíg mind a répa, mind pedig a rizs kellően puha nem lesz.
  • Közben a megfőtt csirkemellkockákat szálaira szedjük és amikor a répa és a rizs is megpuhult a visszahelyezzük a levesbe. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, petrezselymet adunk hozzá.
  • A tojásokat egy nagyobb tálban a citrom levével alaposan elkeverjük, és folyamatos kevergetés mellett a leves levéből óvatosan csurgatunk hozzá, hogy hőkiegyenlítéssel elkerüljük azt, hogy főtt tojást kapjunk. Ha jól csináljuk egy krémes, mártás szerű dolog készül belőle.
  • Ha a tojások a fokozatos hőkiegyenlítés során kellően felmelegedtek óvatosan a levesbe csurgatjuk őket, de ügyeljün arra, hogy közben ne hagyjuk abba a leves keverését. Hagyjuk, hogy összeforrjon és már tálalhatjuk is.
Fanni Fanni
megosztás

A saláta leves igen megosztó dolog. Valaki vagy nagyon szereti, vagy pedig nem tud megbarátkozni vele. Mi az utóbbi kategóriába tartozunk, de mindenkinek érdemes egyszer kipróbálni.

Igazi őszi jellegű krémleves, ami tökéletesen átmelegít a hideg, szeles napokon.

Nagyon finom és gyors megoldás a rohanós hétköznapokra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .