Mutatós desszert, amely Boldog községének hagyományait erősíti.
Recept megosztás
Oldal kedvelése
Előkészület: 20 percperc
Főzés/Sütés: 20 percperc
Összesen: 40 percperc
Adag: 4fő
Eszközök:
Rózsafánk sütő
Hozzávalók:
A tésztához:
2,5dltej
12dkgliszt
1csomagvaníliás cukor
2dbközepes méretű tojás
egy csipetsó
egycsipetszódabikarbóna
3dkgcukor
A sütéshez:
olaj
A tetejére:
porcukor
Elkészítés:
A tojásokat kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Lassan, szakaszosan adagoljuk hozzá a tejet és a lisztet (átszitálva) ügyelve arra, hogy a tésztánk megfelelő sűrűségű legyen. Körülbelül olyan, mint a palacsintatészta.Hozzákeverjük a csipet sót és a szódabikarbónát.
Jól kikeverjük, hogy sima, csomómentes masszát kapjunk.
Egy lábasban olajat hevítünk, amibe a fent említett sütőformát belehelyezzük, biztosítva ezzel azt, hogy felvegye a tésztát.
Tehát, ha az olaj és a nagyrózsa forma felmelegedett, akkor a formát tésztában megmártjuk és az olajba helyezzük, hogy megsüljön.
A mártásnál ügyeljünk arra, hogy maradjon ki szabad, tésztamentes rész, így könnyebb lesz vele dolgozni.
Körülbelül 1 perc alatt készre sütjük, szalvétára, vagy papírtörlőre helyezzük, hogy le tudjon itatódni róla a felesleges olaj.
Tálaláskor porcukorral hintjük meg.
Esetleges módon a porcukrot vaníliás cukorral, vagy esetleg fahéjas porcukorral is helyettesíthetjük, így még finomabbá tehetjük a fánkunkat.
Fanni
megosztás
Rólam
“Tíz emberből kilenc szereti a csokoládét. A tizedik hazudik.” (John G. Tullius) Bővebben…