Önálló ételként is megállja a helyét, de köretként is kiváló.

 

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Összesen: 50 perc
Adag: 8 db

Hozzávalók:

  • 8 db édesburgonya
  • 20 dkg kecskesajt
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • szezámmag
  • petrezselyem
  • kókuszolaj/olívaolaj spray

Elkészítés:

  • Az édesburgonyákat alaposan megmosom, a héjukat is megdörzsölöm.
  • Félbevágom, egy sütőpapírral bélelt tepsibe teszem. Olajsprayvel befújom. Előmelegített sütőben, kb. 170 fokon addig sütöm, míg teljesen puha nem lesz. Ez kb. 30 perc.
  • Miután megsült, megvárom, hogy kihüljön, a belsejét egy villával jó alaposan összetöröm. Ízlés szerinti mennyiségű kecskesajtot teszek rá, és elkeverem az összetört édesburgonyával.
  • A tetejét megszóróm apróra vágott petrezselyemmel,szezámmaggal és megcsurgatom egy pici olíva olajjal.
Fanni Fanni

Fokhagymás tejfölbe mártogatva is tökéletes, de jól passzol egy főzelék mellé is.

A kerti grillezések elmaradhatatlan kelléke.

Egy klasszikus francia étel, omlós tésztával és gazdag töltelékkel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .