Amellett, hogy finom még egészséges is.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 20 perc
Összesen: 40 perc
Adag: 20 db

Hozzávalók:

  • 15 dkg zabpehely
  • 10 dkg zabpehelyliszt
  • 1 csomag vaníliás cukor (opcionális)
  • 1 db tojás
  • 10 dkg méz
  • 10 dkg vaj
  • chia mag (opcionális)
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • fél citrom reszelt héja
  • ízlés szerint fahéj
  • ízlés szerint aszalt gyümölcs (pl.:szilva)
  • ízlés szerint 70%-os étcsokoládé

Elkészítés:

  • A hozzávalókat kimérjük. Egy tálban összekeverjük a zabpelyhet, a lisztet, a mézet (olvasztva), a szoba-hőmérsékletű de leginkább olvasztott vajat, a tojást és a szódabikarbónát.
  • Ízesítjük vaníliás cukorral, fahéjjal és a citromhéjjal. Ízlés szerint adunk hozzá apróra vágott aszalt gyümölcsöt és csokoládét. Jól összekeverjük. Gombócokat formálunk, amit egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezünk és ellapítunk.
  • A tetejére sütés előtt nyomkodhatunk pluszban étcsokit, illetve aszalt gyümölcsöt.
  • Előmelegített sütőben, 170°-on, 15 alatt megsütjük.

Fanni Fanni
megosztás

Sokáig kikísérleteztem a túrógombóc receptjével. Néha túl lágy lett, néha pedig az ellenkezője. Ez a mostani recept tökéltes mind állagra, mind pedig ízre.

Kívül ropogós a tészta, belül pedig puha. Jól harmonizál a dió és a baracklekvár együttese.

Jellegzetes magyar étel, amely elengedhetetlen kelléke volt a régi magyar idők ünnepi asztalainak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .