Gyors, mutatós vendégváró, ha hirtelen kell valamit készítened.

 

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 20 perc
Pihentetés: 1 óra
Összesen: 1 óra 40 perc
Adag: 20 db

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 35 dkg liszt
  • 1,5 - 2 dl tej
  • 2 ek. tejföl
  • 4 dkg friss élesztő
  • pici cukor
  • 5 dkg vaj
  • 1 db tojássárgája
  • 2 csapott kk.

A kenéshez, töltéshez:

  • 2 db metélőhagymás tömlős sajt
  • 1 csomag szalámi

Elkészítés:

  • A lisztet egy tálba szitáljuk. Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd a liszthez adjuk. Beletesszük a tejfölt,tojássárgáját, sót és vajat is. Majd közepesen puha, rugalmas tésztát készítünk.
  • Meleg helyen letakarva, kb. 1 órán keresztül duplájára kelesztjük.
  • Ha megkelt 2 részre osztjuk. 1-1 részt vékonyra nyújtunk, éskb. 2 cm széles, 10-15 cm hosszú csíkokra vágjuk.
  • A csíkokat megkenjük tömlőssajttal, és végig rakjuk szalámiszeletekkel, úgy, hogy a szalámik csak a tésztacsík közepéig érjenek. Picit megszórjuk reszelt sajttal, majd a tészta alsó felét ráhatjuk a felsőre.(Gyakorlatilag úgy kell elképzelni, mintha egy „sínben” lennének a szalámik)
  • Szorosan feltekerjük, így csiga formát kapunk belőle.Ügyeljünk, hogy a tészta végét a csiga alá rakjuk, így meg fogja tartani a formáját.
  • Előmelegített sütőben, 170 fokon, körülbelül 20 perc alatt készre sütjük.
Fanni Fanni
megosztás

Nagyon sokáig kerestem a tökéletes lángos receptjét. Számomra a tökéletes kívül ropog, belül puha, és nem olajos.

A hétvégi reggeli tökéletes kiegészítője lehet ez a könnyű, foszlós zsemle.

Anyukám kedvenc sós süteménye. Kívül ropog, belül puha, és nagyon sajtos.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .