Gyorsan, könnyen elkészíthető hagyományos sütemény.
Recept megosztás
Oldal kedvelése
Előkészület: 30 percperc
Főzés/Sütés: 20 percperc
Összesen: 50 percperc
Adag: 20szelet
Hozzávalók:
A tésztához:
30dkgliszt
20dkgmargarin
1csomagsütőpor
4ek.porcukor
1csomagvaníliás cukor
4dbtojássárgája
A tetejére:
ízlés szerintsárgabaracklekvár
4dbtojásfehérje
10ek.porcukor
egy csipetsó
1csomagvaníliás cukor
1ek.keményítő
ízlés szerintdarált dió
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral egy tálba szitáljuk. Egy másik tálban a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, hozzákeverjük az olvasztott margarint is.
A két tál tartalmát összeforgatjuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.
Előmelegített sütőben, kb. 170 fokon, 10-12 percig sütjük.
Sütés után egy picit hűlni hagyjuk, majd megkenjük a tetejét sárgabarack lekvárral.
A 4 tojásfehérjét egy pici sóval kemény habbá verjük.Fokozatosan hozzáadagoljuk a porcukrot, a vaníliás cukrot és a keményítőt is.
Az elkészült habot a lekvárral megkent tésztára tesszük, a tetejére ízlés szerint daráltdiót szórunk.
A már lekvárral, habbal, dióval elkészített süteményt ismét betesszük a sütőbe 5-10 percre, ameddig a tetején a hab szép barnásárnyalatot nem kap.
Ha kíhűlt, picit nedves késsel, ízlésszerinti szeletekre vágjuk.
Fanni
megosztás
Rólam
“Tíz emberből kilenc szereti a csokoládét. A tizedik hazudik.” (John G. Tullius) Bővebben…