Gyorsan, könnyen elkészíthető hagyományos sütemény.

 

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 20 perc
Összesen: 50 perc
Adag: 20 szelet

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 ek. porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 db tojássárgája

A tetejére:

  • ízlés szerint sárgabaracklekvár
  • 4 db tojásfehérje
  • 10 ek. porcukor
  • egy csipet
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 ek. keményítő
  • ízlés szerint darált dió

Elkészítés:

  • A lisztet a sütőporral egy tálba szitáljuk. Egy másik tálban a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, hozzákeverjük az olvasztott margarint is.
  • A két tál tartalmát összeforgatjuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.
  • Előmelegített sütőben, kb. 170 fokon, 10-12 percig sütjük.
  • Sütés után egy picit hűlni hagyjuk, majd megkenjük a tetejét sárgabarack lekvárral.
  • A 4 tojásfehérjét egy pici sóval kemény habbá verjük.Fokozatosan hozzáadagoljuk a porcukrot, a vaníliás cukrot és a keményítőt is.
  • Az elkészült habot a lekvárral megkent tésztára tesszük, a tetejére ízlés szerint darált diót szórunk.
  • A már lekvárral, habbal, dióval elkészített süteményt ismét betesszük a sütőbe 5-10 percre, ameddig a tetején a hab szép barnás árnyalatot nem kap.
  • Ha kíhűlt, picit nedves késsel, ízlés szerinti szeletekre vágjuk.
Fanni Fanni

Apró kedvesség. Édes és mézes.

Igazi friss, nem túl édes, kellemes sütemény. Aki a boltit szereti, annak érdemes elkészítenie, ez annál sokkal finomabb.

A kedvenc süteményeim egyike, amit mindig a nagynénim készít el nekem.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .