Klasszul ropognak benne a magvak, a répa pedig különleges, friss ízt ad az egésznek.

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Pihentetés 40 perc
Összesen: 1 óra 40 perc
Adag: 4 db

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 10 dkg rozsliszt
  • 10 dkg zabpehelyliszt
  • 5 dkg fehérliszt
  • egy nagy csipet
  • 2,5 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • 1 db nagyobb sárgarépa
  • 3 - 4 dkg vaj
  • ízlés szerint tökmag
  • ízlés szerint napraforgómag
  • egy csipet cukor

A tetejére:

  • tökmag
  • napraforgómag
  • tejföl

Elkészítés:

  • A tejet meglangyosítjuk, egy tálba öntjük, hozzáadunk egy csipet cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt.
  • A répát megpucoljuk és hozzáreszeljük. Hozzáadjuk a liszteket, a sót, a magvakat valamint a 3-4 dkg vajat olvasztva. Jól összedolgozzuk, gombócot formálunk, megszórjuk liszttel.
  • Meleg helyen, letakarva, 40 perc alatt duplájára kelesztjük.
  • A pihenés után lisztezett deszkán kinyújtjuk, ujjnyi vastagságúra.
  • A tésztát ketté hajtjuk, majd a kettéhajtás után még egyszer félbe hajtjuk. 4 részre vágjuk és bucikat formálunk.
  • A tetejét éles késsel beirdaljuk, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Vékonyan megkenjük a tejföllel, és magvakkal szórjuk meg.
  • Előmelegített sütőben, 170°-on, körülbelül 25 perc alatt megsütjük.

Fanni Fanni
megosztás

Az egyik legfinomabb perec, amit valaha ettem. Kellően lágy és puha a tészta, még másnap és harmadnap is finom!

Puha kakaós csiga, ami másnap is nagyon finom marad, nem szárad ki, így bátran készíthetünk nagyobb adagot is.

Foszlós tésztájú, sós kalács, tökéletes kiegészítője egy finom reggelinek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .