Gyors, egyszerű, mutatós sütemény, ami vendégvárásra is tökéletes lehet.

 

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 40 perc
Pihentetés 30 perc
Összesen: 1 óra 40 perc
Adag: 30 szelet

Hozzávalók:

A tésztához

  • 30 dkg liszt
  • 1 csomag szárított élesztő
  • 1,5 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2,5 dkg margarin
  • pici
  • 2,5 dkg zsír
  • 3 db tojássárgája
  • 3 - 4 ek. cukor

A töltelékhez

  • 40 dkg magozott meggy
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 5 - 6 ek. cukor
  • 2 ek. keményítő
  • 4 - 5 ek. cukrozott, darált mák

A habhoz

  • 5 db tojásfehérje
  • 2 csomag habfixáló
  • 1 pici
  • ízlés szerint cukor

Elkészítés:

  • A tésztához a lisztet egy tálba szitáljuk, az élesztőt pici cukorral, langyos tejben felfuttatjuk és a liszthez adjuk. Hozzáöntjük az olvasztott vajat és zsírt, beletesszük a cukrot, a sót, a vaníliás cukrot és a citrom reszelt héját.
  • Egy puha tapintású, nem túl kemény tésztát kapunk, amit 30percen keresztül, letakarva pihentetünk.
  • Közben elkészítjük a tölteléket. A meggyet (ha befőtt,akkor leve nélkül) egy lábasba tesszük, elkezdjük melegíteni. Beletesszük a cukrot, vaníliás cukrot és megvárjuk míg egy pici levet ereszt. A keményítőt fokozatosan, folyamatos kevergetés mellett beletesszük, és jól összeforraljuk, addig,amíg „pudingszerű” állagot nem kapunk.
  •  A megkelt tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk. Ráhalmozzuk az előzőleg elkészített meggyet, megszórjuk a darált, cukrozott mákkal és előmelegített sütőben, körülbelül 170 fokon 30 percet sütjük.
  • Közben a tojások fehérjét egy pici sóval kemény habbá verjük. Fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, és addig keverjük, amíg „fel nem olvad” benne. A végén hozzáadjuk a 2 csomag habfixálót, és alaposan elkeverjük. A sütit 30 perc elteltével kivesszük, a habot egyenletesen eloszlatjuk rajta és aranybarnára sütjük.
  • Ha kihűlt, akkor vizes késsel szeleteljük.
Fanni Fanni

Puha kakaós csiga, ami másnap is nagyon finom marad, nem szárad ki, így bátran készíthetünk nagyobb adagot is.

Ropogtatni való az édesszájúaknak, de süteményekbe is kiváló színfolt lehet.

A nyár utolsó igazán meleg napjaira tekintettel készült ez a finom, különleges ízvilágú őszibarack sorbet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .