Egy igazi hagyományos teasütemény, ami a maga egyszerűségével mind hétköznapra, mind ünnepek alkalmával kiváló választás lehet.

 

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 20 perc
Pihentetés 30 perc
Adag: 25 - 30 db

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 8 ek. cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • egy csipet
  • 1 db citrom reszelt héja + egy pici leve
  • 15 - 20 dkg szeletelt/darált mandula / dió / mogyóró /mák ...

Elkészítés:

  • A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a cukrot és a vaníliás cukrot is.
  • Ezt követően a kockára vágott szobahőmérsékletű vajjal a lisztes egyveleget elmorzsoljuk.
  • Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a reszelt citromhéját és levét, majd alaposan összegyúrjuk.
  • Fóliába csomagolva, 30 percig hűtőben pihentetjük.
  • A pihentetés után lisztezett deszkán kívánt vastagságúra nyújtjuk, kör alakú szaggatóval kiszaggatjuk, a közepükbe az ujjunkkal mélyedést készítünk.
  • A tojások fehérjét egy picit felverjük, megkenjük velük a kiszaggatott tésztánk szélét, megforgatjuk ízlés szerint szeletelt/ daráltmandulában, dióban, mogyoróban, mákban... és egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
  • A közepükbe egy kiskanál lekvárt teszünk.
  • Előmelegített sütőben, 170 fokon, körülbelül 15-20 perc alatt készre sütjük.
Fanni Fanni

Kívül ropog, belül folyik az almás töltelék. Tökéletes kiegészítője lehet egy beszélgetős délutánnak.

A sárga túró leginkább a Hajdúságban és Szabolcs- Szatmár- Bereg megyében közkedvelt, hagyományosan a görög katolikus valláshoz kapcsolódó húsvéti étel.

Mutatós, gyors és nagyon finom.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .