Falatnyi pizzák. Akár snack-ként is megállja a helyét.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 20 perc
Pihentetés: 40 perc
Összesen: 1 óra 20 perc
Adag: 15 db

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • egy csipet
  • 1,5 - 2 dkg élesztő
  • 1,5 dl tej
  • egy csipet cukor
  • 1 ek. olíva olaj
  • igény szerint víz

A krémhez:

  • házi paradicsomszósz
  • pizzakrém
  • fokhagymás tejföl

A feltéthez:

  • kukorica
  • hagyma
  • kolbász
  • szalonna
  • sonka
  • gomba
  • sajt

Elkészítés:

  • Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, az olajat  és a felfutott élesztőt. A víz folyamatos adagolásával közepesen lágy tésztát gyúrunk.
  • Meleg helyen, letakarva, duplájára kelesztjük.
  • A pihenés után lisztezett deszkán 3-4 mm vastagságúra kinyújtjuk, és fánkszaggatóval kiszaggatjuk.
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, villával megszurkáljuk és 170°-on, előmelegített sütőben, körülbelül 5 percig elősütjük.
  • Az elősütés után megkenjük pizza krémmel, fokhagymás tejföllel vagy házi paradicsom szósszal.
  • Ízlés szerint rárakjuk a feltétet.
  • Nálam magyaros (tejfölös fokhagymás alap, szalonna, kolbász, hagyma, sajt); szalámis (paradicsomos alap, szalámi, kukorica, sajt) és sonkás- gombás- kukoricás (paradicsomos alap, sonka, gomba, kukorica, sajt) pizzák készültek.
  • A feltét ráhelyezése után pirosra sütjük.

Fanni Fanni
megosztás

Könnyed pogácsa recept, amely még másnap is friss, fogyasztható.

Sokunk nagy kedvence az alap vajdasági sós recept. Egy picit tovább gondoltam, így született meg ez a különleges, nagyon finom és egyben dekoratív verzió.

Az egyik legfinomabb perec, amit valaha ettem. Kellően lágy és puha a tészta, még másnap és harmadnap is finom!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.