Kiváló másodikféle lehet, egy tartalmas levest követően.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 20 perc
Összesen: 40 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

A fánkhoz:

  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg túró
  • 2 db tojás
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 3 - 5 dkg cukor
  • 1 kis doboz tejföl
  • egy csipet

A sütéshez:

  • olaj

Elkészítés:

  • A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sütőport. A túrót egy villa segítségével összetörjük és a lisztes keverékhez adjuk. Beleütjük a tojást, hozzáadjuk a cukrot, a tejfölt és jól összekeverjük.
  • Az olajat felforrósítsuk és egy kiskanál segítségével beleszaggatjuk a fánkot a forró olajba.
  • Mindkét felét arany-barnára sütjük, ügyelve arra, hogy ne égjen oda.
  • Tálaláskor porcukorral hintjük meg, lekvárral fogyasztjuk.

Fanni Fanni

Igazi friss, nem túl édes, kellemes sütemény. Aki a boltit szereti, annak érdemes elkészítenie, ez annál sokkal finomabb.

A nyár utolsó igazán meleg napjaira tekintettel készült ez a finom, különleges ízvilágú őszibarack sorbet.

Egyszerű, mákos kelt tészta, háromszög formájában.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .