Kellően lágy és krémes köret, elsősorban sültekhez.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 20 perc
Összesen: 40 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 4 db nagyobb batáta
  • 10 - 12 db közepes méretű csiperke gomba
  • 5 dkg vaj
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint ételízesítő
  • ízlés szerint őrölt fekete bors

Elkészítés:

  • A batátát megpucoljuk és ízlés szerint, közepes méretű kockákra vágjuk. Megmossuk, majd lecsepegtetjük. A gombákkal is hasonlóképp járunk el. Megmossuk, megpucoljuk és felcsíkozzuk.
  • A vajat felhevítjük és rátesszük a zöldségeket.
  • Önthetünk rájuk vizet is, hogy jobban puhuljanak, sülés közben úgy is el fog párologni.
  • Hozzáadjuk a fűszereket. Először puhára, majd kérgesre pároljuk.
  • A zsiradékot igény szerint pótolhatjuk sülés közben is.

Fanni Fanni
megosztás

Egyszerű és nagyszerű. Nem folyik ki, másnap is finom és sokkal egyszerűbb megcsinálni, mint egy rántott sajtot.

Elég sok formáját szeretjük a rizsnek, ezért gyakran előforduló köret nálunk. Az egyik nagy kedvenc a kukoricás.

Roppanós zöldségek, krémes szósz, olvadó sajt- ellenállhatatlan ízharmónia.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .