Kellően lágy és krémes köret, elsősorban sültekhez.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 20 perc
Összesen: 40 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 4 db nagyobb batáta
  • 10 - 12 db közepes méretű csiperke gomba
  • 5 dkg vaj
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint ételízesítő
  • ízlés szerint őrölt fekete bors

Elkészítés:

  • A batátát megpucoljuk és ízlés szerint, közepes méretű kockákra vágjuk. Megmossuk, majd lecsepegtetjük. A gombákkal is hasonlóképp járunk el. Megmossuk, megpucoljuk és felcsíkozzuk.
  • A vajat felhevítjük és rátesszük a zöldségeket.
  • Önthetünk rájuk vizet is, hogy jobban puhuljanak, sülés közben úgy is el fog párologni.
  • Hozzáadjuk a fűszereket. Először puhára, majd kérgesre pároljuk.
  • A zsiradékot igény szerint pótolhatjuk sülés közben is.

Fanni Fanni
megosztás

Az egyik kedvenc gombánk, amely rántva is kiváló.

Gyors, egészséges és csupán néhány hozzávalóból 15 perc alatt el is készül.

Sajtosan krémes, kellően roppanó zöldségek és ropogós sajtsapka.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .