Régi családi recept, ami nálunk mindig tuti befutó. Nem csak ünnepekkor (de akkor mindig) készül, mert nagyon szeretjük.

 

Előkészület: 1 óra 30 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Összesen: 2 óra
Adag: 30 szelet (kb.)

Hozzávalók:

A lapokhoz:

  • 60 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 18 dkg zsír
  • 16 dkg cukor
  • 2 db kisebb tojás
  • szükség szerint tejföl

A krémhez:

  • 30 dkg vaj
  • 35 dkg porcukor
  • 8 dl tej
  • 3 ek. cukor
  • 6 púpos ek. liszt
  • 2 - 3 ek. kakaópor
  • 2 csomag vaníliás cukor

A mázhoz:

  • 8 ek. víz
  • 8 ek. cukor
  • 2 - 3 ek. kakaópor
  • 1 tábla csokoládé
  • 10 dkg vaj

Elkészítés:

Lapok:
  • Először a lapokat készítjük el. Ehhez a lisztet egy tálba szitáljuk, beleszórjuk a sütőport, majd elkeverjük. Hozzáadjuk a zsírt, a cukrot, a tojást és annyi tejfölt, hogy rugalmas, könnyen nyújtható tésztátkapjunk
  • 3 egyenlő részre osztjuk, amit vékonyra kinyújtva a gáztepsi hátulján egyesével, körülbelül 170°-on megsütünk 3-5 perc alatt.
Krém:
  • Utána elkészítjük a krémet is. A vajat a porcukorral habosra keverjük. A tejből a cukorral és a liszt hozzáadásával sűrű krémet készítünk, amit hidegvíz felett folyamatosan kihűtésig keverünk. Ha kellően kihűlt, akkor lassanként hozzáadjuk a vajas masszát.
  • A krémet 2 részre osztjuk, az egyik felébe kakaót, a másikfelébe 2 csomag vaníliás cukrot teszünk és jól elkeverjük.
Összeállítás:
  • Az első lapot megkenjük a csokoládés krémmel, erre ráhelyezzük a másik lapot, amit vaníliás krémmel kenünk meg, majd jöhet rá a 3, amit csokimáz fog borítani.
Csokimáz:
  • A csokimázhoz 8 kanál vizet, 8 kanál cukrot összeforralunk, adunk hozzá 2-3 ek. kakaóport és egy tábla csokoládét. Jól elkeverjük. A tűzrőllevéve hozzáadunk 10 dkg vajat és még melegen a sütemény tetejére tesszük.
Másnap szeleteljük.
    Fanni Fanni
    megosztás

    Puha, mézes tészta. Finom vaníliás, tejes krém.

    Kívül ropogós a tészta, belül pedig puha. Jól harmonizál a dió és a baracklekvár együttese.

    Egyszerű, gyors, szinte cukor és liszt mentes csokis sütemény.

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

    Recept értékelése




    Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .