Nagyon egyszerű, ámbár annál finomabb étel. A legjobb, ha jól le van sütve a káposzta.

 

Előkészület: 40 perc
Főzés/Sütés: 40 perc
Összesen: 1 óra 20 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

A sztrapacskához:

  • kb. 6 db krumpli
  • szükség szerinti liszt kb. (20-30 dkg)
  • 1 db tojás
  • egy csipet

A káposztához:

  • 0,5/1 db kisebb fej káposzta
  • zsiradék
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint cukor

Elkészítés:

  • Először érdemes a káposzta legyalulásával kezdeni, amit egy mélyebb serpenyőben kezdünk el olajon pirítani. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint cukrot is adunk hozzá. Addig sütjük/pirítjuk, amíg teljesen puha, barnás színű nem lesz.
  • A sztrapacskához a krumplit a négyszögletű reszelő eddig haszontalannak hitt oldalán lereszeljük, hozzáadunk egy tojást, a sót és fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztet (kb. 30 dkg), míg kellő sűrűségű nem lesz. (Nagyjábólnokedli sűrűségre kell számítani)
  • Egy edényben közben vizet forralunk, ebbe fogjuk majd beleszaggatni a tésztát. Addig főzzük, amíg fel nem jönnek a víz tetejére.
  • A lesütött káposztára szedjük a megfőtt sztrapacskát, majd alaposan összeforgatjuk, és utoljára még jól át is sütjük.
Fanni Fanni

Kelbimbórajongók figyelem! Gyors és egyszerű elkészítés, kellemes ízvilág, tele vitaminnal. Tökéletes választás a hideg, téli napokra.

Lágy, tejszínes tészta, omlós csirkemellel és sok zöldséggel.

Kívül kellemesen ropog, belül krémesen puha. Sokszor egyszerűen csak egy kis hideg sós tejfölt mártogatunk hozzá, és így magában is tökéletes.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .