Nagyon egyszerű, ámbár annál finomabb étel. A legjobb, ha jól le van sütve a káposzta.

 

Előkészület: 40 perc
Főzés/Sütés: 40 perc
Összesen: 1 óra 20 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

A sztrapacskához:

  • kb. 6 db krumpli
  • szükség szerinti liszt kb. (20-30 dkg)
  • 1 db tojás
  • egy csipet

A káposztához:

  • 0,5/1 db kisebb fej káposzta
  • zsiradék
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint cukor

Elkészítés:

  • Először érdemes a káposzta legyalulásával kezdeni, amit egy mélyebb serpenyőben kezdünk el olajon pirítani. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint cukrot is adunk hozzá. Addig sütjük/pirítjuk, amíg teljesen puha, barnás színű nem lesz.
  • A sztrapacskához a krumplit a négyszögletű reszelő eddig haszontalannak hitt oldalán lereszeljük, hozzáadunk egy tojást, a sót és fokozatosan adagoljuk hozzá a lisztet (kb. 30 dkg), míg kellő sűrűségű nem lesz. (Nagyjábólnokedli sűrűségre kell számítani)
  • Egy edényben közben vizet forralunk, ebbe fogjuk majd beleszaggatni a tésztát. Addig főzzük, amíg fel nem jönnek a víz tetejére.
  • A lesütött káposztára szedjük a megfőtt sztrapacskát, majd alaposan összeforgatjuk, és utoljára még jól át is sütjük.
Fanni Fanni
megosztás

Napjainkban igen közkedvelt köret az édesburgonya. Ez a változat egy igen dekoratív, és nagyon finom kiegészítője lehet bármely ételnek.

A mozzarella és a paradicsom együttese nagyon jól harmonizál, amely megmutatkozik ebben a levesben is.

Egy könnyed, krémes tészta a szürke hétköznapokra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .