Igazi őszi jellegű krémleves, ami tökéletesen átmelegít a hideg, szeles napokon.

 

Előkészület: 15 perc
Főzés/Sütés: 20 perc
Összesen: 35 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 6 db nagyobb körte
  • 2 db alma
  • 0,5 db bio citrom
  • 2 dl tejszín
  • egy csipet
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • ízlés szerint cukor
  • 1 kk. rumaroma
  • 0,5 kk. kardamom
  • 0,5 kk. őrölt szerecsendió
  • néhány db szegfűszeg
  • 1 ek. vaj

Elkészítés:

  • A körtéket és az almákat meghàmozzuk, a magházat kivágjuk, majd nagyobb kockàra vágjuk.
  • Egy közepes méretű fazékban tesszük a vajat, rátesszük a gyümölcsöket. Megszórjuk a cukorral, vaníliás cukorral és egy picit karamellizáljuk.
  • Ezt követően felengedjük annyi vízzel, amennyi ellepi, majd hozzáadjuk a fűszereket, a sót, az alaposan megmosott karikára vàgott citromot és jól elkeverjük, puhàra főzzük.
  • Ha minden megpuhult, akkor kiszedjük a citromot, a szegfűszeget, és egy botmixer segítségével pürésítjük.
  • Végül a tejszínt is hozzáadjuk, ami kellőképp krémessé teszi a levesünket.
  • A tetejét tökmagolajjal, tejszínnel, fahéjjal díszítjük.
  • Forrón és hidegen is kiváló.
Fanni Fanni
megosztás

Az őszi időszak beköszönttével előtérbe kerül az egyik legvitamindúsabb zöldség használata, amelynek különleges ízvilágát a krémleves kiválóan visszaadja a gyömbérrel.

A birsalma nagyon kellemes ízt ad a levesnek, tökéletesen kiemeli az alma ízét, nagyon jól harmonizálnak.

A vasárnap nem maradhat húsleves nélkül.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .