Kiválóan harmonizál a póréhagyma a májjal, ami feldobja az egyszerű sült csirkecombot.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 1 óra
Összesen: 1 óra 20 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 4 db egész csirkecomb
  • 8 db csirkemáj
  • 2 szál póréhagyma
  • 6 - 8 gerezd fokhagym
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint ételízesítő
  • ízlés szerint zúzott fokhagyma
  • olaj/vaj

Elkészítés:

  • A húst megmossuk, megtisztítjuk, tehát előkészítjük a sütéshez.
  • Utána jöhet  a fűszerezés. Sóval, borssal, ételízesítővel, esetleg ízlés szerint fokhagymakrémmel, vagy zúzott fokhagymával fűszerezzük.
  • A póréhagymákat megtisztítjuk a külső héjától és hosszában felvágjuk.
  • A májat megmossuk, lecsepegtetjük és esetleg egy picit azt is befűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel. A fokhagymagerezdeket megtisztítjuk.
  • A húsokat kivajazott/olajozott tepsibe helyezzük, ráhalmozzuk a póréhagymát, és a fokhagymagerezdeket. Öntünk rá egy kis vizet, majd alufóliával lefedve, előmelegített sütőben, 170°-on, körülbelül 40 percig elősütjük.
  • Ha megpuhult leöntjük róla a vizet, hozzáadjuk a májat, és fólia nélkül sütjük tovább, amíg meg nem pirul.
  • Mellé fokhagymás krumplipürét esetleg krémsajtos paprikát is készíthetünk.

Fanni Fanni
megosztás

Gyors és ötletes megoldás, ha abban az esetben is, ha egy nagyobb vendégsereg érkezik hozzánk. Akár sültes tálon is kiválóan mutat vékonyra szeletelve.

Különleges ízvilágot ad a füstölt kolbász és a füstölt szalonna a csirkemellnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .