Szokás mondani, hogy a magyar emberek mindent kirántanak. Tagadhatatlan, hiszen a zöldbabbal is ez történt.

 

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 10 perc
Összesen: 40 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 40 db zöldbab
  • ízlés szerint
  • kb. 15 dkg liszt
  • kb. 15 dkg zsemlemorzsa
  • kb. 2 db tojás
  • pici
  • olaj (a sütéshez)

Elkészítés:

  • A zöldbab végeit levágjuk, alaposan megmossuk.
  • Egy lábasba felteszünk vizet pici sóval forrni, majd, ha felforrt beletesszük a zöldbabot, és forrástól számítva 2-3 percet előfőzzük.
  • Lecsepegtetjük, hagyjuk, hogy kihűljön.
  • Ha kíhűlt, akkor egy picit megsózzuk, és először lisztbe,majd tojásba, és végül zsemlemorzsába forgatjuk.
  • Forró olajba kisütjük, lecsepegtetjük.
Fanni Fanni

Köretként, vagy akár önálló ételként is megállja a helyét.

Amilyen különleges zöldség, olyan különleges elbánást igényel.

Kívül kellemesen ropog, belül krémesen puha. Sokszor egyszerűen csak egy kis hideg sós tejfölt mártogatunk hozzá, és így magában is tökéletes.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .