Sokunk nagy kedvence az alap vajdasági sós recept. Egy picit tovább gondoltam, így született meg ez a különleges, nagyon finom és egyben dekoratív verzió.

 

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Összesen: 1 óra
Adag: 20 db

Hozzávalók:

Tészta:

  • 80 dkg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • 5 dl tej
  • 1 dl olaj
  • 6 ek. szezámmag
  • 6 ek. egész mák
  • 6 ek. tökmag
  • 6 ek. napraforgómag

Töltelék:

  • 25 dkg margarin
  • 2 db nagyobb tojássárgája
  • 1 ek.

A tetejére:

  • 30 dkg sajt
  • 1 db tojás

Elkészítés:

  • Az 5 dkg élesztőt felfuttatjuk az 50 ml cukros, langyostejben.
  • Amíg az élesztő felfut a lisztet kimérjük egy nagyobb keverőtálba, hozzáadjuk a már felfutott élesztőt az 1 dl olajat, a magvakat,majd a maradék tej fokozatos adagolásával jól összedagasztjuk.
  •  A bedagasztott tésztát 4 részre osztjuk, külön keleszteni nem kell.
  • Közben elkészítjük a tölteléket is. A margarint a sóval és a tojássárgájával habosra keverjük.
  • A 4 részre osztott tésztát egyesével kinyújtjuk. A tölteték negyed részével megkenjük, és feltekerjük. Körülbelül kétujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk.
  • A tetejét tojással megkenjük és reszelt sajttal megszórjuk.
  • Előmelegített sütőben 180°-on 20-25 perc alatt készre sütjük.
Fanni Fanni

Indiai lepénykenyér, ami ropogósságának köszönhetően nem csak indiai ételekhez passzol.

Gyors sós sütemény egyszerűen, ami vendégvárónak is kiváló.

Gyors és finom ropogtatni való. Dobozba zárva több napig is megtartja a frissességét, így érdemes egyszerre nagyobb mennyiséget készíteni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .