Igazi őszies/télies jellegű sütemény, amely nálunk nem hiányozhat az ünnepi asztalról.

 

Előkészület: 50 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Összesen: 1 óra 20 perc
Adag: 30 szelet

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 60 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 db tojássárgája
  • 15 dkg sertészsír
  • 1 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 7 ek. porcukor

A töltelékhez:

  • 2 dl tej
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 ek. rumaroma
  • 20 dkg vaj
  • 10 ek. porcukor
  • 3 ek. cukrozatlan kakaópor
  • 6 ek. sárgabarack lekvár

A tetejére:

  • 4 db tojásfehérje
  • 10 ek. porcukor

Elkészítés:

  • Először a tésztát készítjük el. Ehhez a lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sütőport, a tojások sárgáját, a cukrot, vaníliás cukrot,végül a sertészsírt és az 1 dl tejet is. Ezeket alaposan összegyúrjuk, majd 3 lapot készítünk, amit vékonyra nyújtvaa tepsi hátulján fogunk megsütni.
  • Az egyik lapot közvetlenül sütés után összemorzsoljuk, szükségünk lesz rá a töltelékhez. A töltelékhez a 2 dl tejhez hozzáadjuk a 2csomag vaníliás cukrot és a rumot, amit jól elkeverünk. Ezzel meglocsoljuk az összetört tésztát, és hozzákeverjük a 6 evőkanál baracklekvárt is.
  • Közben a vajat a porcukorral és a kakaó porral habosra keverjük. Ha ezzel megvagyunk, akkor ezt és a korábban elkészített összetört laposmasszát elegyítjük.
  • A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot is. Ha a hab már megfelelő keménységű, akkor gőz fölött fejezzük be a hab elkészítését, szép fényesre „főzzük”.
  • Végül pedig összeállítjuk a süteményt. A két megmaradt lapközé egyenletesen betöltjük a masszát, majd a tetejére helyezzük a keményre felvert tojáshabot.
  • Másnapig pihentetjük, ekkorra fog kellően megpuhulni asütemény.
Fanni Fanni
megosztás

Anyukám specialitása a sajttorta. Ezek közül az egyik kedvencünk az epres változat.

Az egyik legnépszerűbb amerikai reggeli. Puha, omlós tészta, a sajtkrém és a karamell tökéletes összhangjával.

Kellemesen érződik a banán különleges, édes íze, amellett, hogy bársonyos, nem túl tolakodó.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .