Nagyon finom és gyors megoldás a rohanós hétköznapokra.

 

Előkészület: 0 perc
Főzés/Sütés: 20 perc
Összesen: 20 perc
Adag: 4

Eszközök:

  • botmixer/turmix

Hozzávalók:

  • 50 dkg fagyasztott zöldségmix (borsó, répa, fehérrépa, burgonya)
  • 2 dl főzőtejszín
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors

A tetejére:

  • parmezán
  • roppanós rukkola
  • levesgyöngy

Elkészítés:

  • A fagyasztott zöldségmixet feltesszük főni annyi vízben, amennyi épp ellepi. Nagyjából 15 perc alatt megfőzzük.
  • Egy botmixer segítségével pürésítjük, sóval, borssal ízesítjük.
  • Hozzáadjuk a 2 dl főzőtejszínt, ez fogja lágyítani, krémesíteni.
  • A tetejére levesgyöngyöt, és reszelt parmezánt teszünk.
  • Számomra a krémlevesek legtöbbje elképzelhetetlen pirított rukkola nélkül. Ezt nagyon egyszerű elkészíteni. Forró olajba dobjuk a rukkolát, amikor is „sercegő”, picit pattogó hangot hallunk. Ha ez a hang el kezdhalkulni, akkor van kész. Nagyon figyelni kell, gyorsan meg tud égni! Egy szalévtára kiszedjük, hagyjuk, hogy lecsöpögjön és a levesre tesszük.
Fanni Fanni
megosztás

Igazi őszi jellegű krémleves, ami tökéletesen átmelegít a hideg, szeles napokon.

A kétféle barack nagyon jól passzol egymáshoz, és tökéletes harmóniát nyújt. Kiváló hűsítő egy meleg nyári napon.

A saláta leves igen megosztó dolog. Valaki vagy nagyon szereti, vagy pedig nem tud megbarátkozni vele. Mi az utóbbi kategóriába tartozunk, de mindenkinek érdemes egyszer kipróbálni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .