Igazi nosztalgikus étel, ami tökéletes párosítás egy főzelékkel, de egy szelet kenyérre helyezve is igazi csemege.
Recept megosztás
Oldal kedvelése
Előkészület: 30 percperc
Főzés/Sütés: 1 óraóra
Összesen: 1 óraóra30 percperc
Adag: 8szelet
Hozzávalók:
A húshoz:
50dkgdarálthús (sertés/marha)
2dbtojás
1-2szeletkenyér
1-1,5dltej
4gerezdzúzott fokhagyma
1fejkisebb vöröshagyma
ízlés szerintsó
ízlés szerintőrölt fekete bors
ízlés szerintőrölt kömény
ízlés szerintőrölt pirospaprika
A töltéshez:
4 - 5dbelőzöleg keményre főzött tojás
kolbász
Elkészítés:
Akenyeret egy kis tejben beáztatjuk. Adarálthúst egy másik tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk. Ízesítjük még őrölt pirospaprikával, őrölt köménnyel is. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az apróra vágott vöröshagymát, majd alaposan összegyúrjuk.
Közben a kenyeret kinyomkodjuk, hogy ne maradjon benne túlsok tej. Hozzáadjuk a 2 db tojást, és a nagyjából 10 dkg zsemlemorzsát is. Eztis jól összekeverjük, majd a két tál tartalmát összetesszük és jól átmozgatjuk. Szükség esetén itt még tudjuk fűszerezni.
Egy tepsit kikenünk zsiradékkal. A massza felét az aljába ellapítjuk, gyakorlatilag egy „rúd” alsó részét formázzuk meg. Ráhelyezzük szorosan egymás mellé a tojásokat, ha szeretnénk, akkor kolbászt is tehetünk bele. (Én snack kolbásszal dolgoztam).
A massza másik felével betakarjuk az „alapot”, majd egy kis zsiradékkal megkenjük a rudat.
Előmelegített sütőben, alufólia alatt, 170°-on, körül 40perc alatt sütjük. Majd tovább 20 perc alatt megpirítjuk.
Fanni
megosztás
Rólam
“Tíz emberből kilenc szereti a csokoládét. A tizedik hazudik.” (John G. Tullius) Bővebben…