Az egyik legnépszerűbb amerikai reggeli. Puha, omlós tészta, a sajtkrém és a karamell tökéletes összhangjával.

 

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 20 perc
Pihentetés 1 óra 30 perc
Összesen: 2 óra 20 perc
Adag: 12 db

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 60 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg élesztő
  • 3 dl zsírosabb tej
  • 2 db tojás
  • 5 ek. cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • pici

A töltelékhez:

  • 3 ek. őrölt fahéj
  • 10 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor

A krémsajtos réteghez:

  • 2 db tömlős krémsajt (natúr)
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor

A karamellhez:

  • 15 dkg cukor
  • 3 ek víz
  • 3 dkg vaj
  • pici
  • 1 dl tejszín

+ Apróra vágott dió a tetejére


    Elkészítés:

    • A lisztet egy tálba szitáljuk, majd az élesztőt pici langyos cukros tejben felfuttatjuk. Ha az élesztő felfutott, akkor a liszthez adjuk.
    • Hozzáadjuk a vajat, a tojásokat a sót, a cukrot és a vaníliás cukrot is. Majd a maradék langyos tej fokozatos adagolásával közepesen lágy tésztát készítünk.
    • Meleg helyen letakarva nagyjából 1 órát pihentetjük.
    • Amíg a tészta pihen addig a cukrot összekeverjük a fahéjjal,és ezzel el is készült a töltelék.
    • A megkelt tésztát kinyújtjuk, megkenjük olvasztott vajjal, jó szorosan feltekerjük.
    • Egy éles kés segítségével 3-4 cm-es darabokra vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
    • A tetejüket is megkenjük még vajjal, majd nagyjából 20 perc pihentetés után előmelegített sütőben, körülbelül 170°-on, 20 perc alatt készre sütjük.
    • A krémsajtos kenéshez közben összekeverjük a cukrot, a vajat, a vaníliás cukrot és a krémsajtot.
    • Amíg sül a süti, addig a karamellhez a cukrot és a vizet egy serpenyőben felolvasztjuk, hozzáadjuk a sót, a vajat, majd a tejszínnel fellazítjuk.
    • A csigák tetejét a sütőből kivéve azonnal megkenjük a krémsajttal, lecsurgatjuk a karamellel és aprított dióval hintjük meg.
    Fanni Fanni

    Igazi friss, nem túl édes, kellemes sütemény. Aki a boltit szereti, annak érdemes elkészítenie, ez annál sokkal finomabb.

    Egy kókuszlisztes finomság a sok közül.

    Igazi őszies/télies jellegű sütemény, amely nálunk nem hiányozhat az ünnepi asztalról.

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

    Recept értékelése




    Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .