Puha, mézes tészta. Finom vaníliás, tejes krém.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Összesen: 50 perc
Adag: 12 szelet

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • 7 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 5 dkg cukrozatlan kakópor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 ek. méz

A krémhez:

  • 1,5 csomag vanília ízű pudingpor
  • 4 dl tej
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 db vanília rúd kikapart belseje

Elkészítés:

  • A tojásokat egy keverőtálba felütjük és felverjük. Hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, a mézet és jól összekeverjük.
  • A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sütőport és a kakaóport.
  • A két tál tartalmát összevegyítjük és csomómentes masszává keverjük.
  • Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és a masszát beleöntjük. Körülbelül 30 cm x 38 cm-es a tepsi. Előmelegített sütőben, 180°-on 10 perc alatt megsütjük.
  • Közben elkészítjük a krémet.
  • A pudingporhoz hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a vanília rúd kikapart belsejét és a tejjel elkeverjük. Sűrű pudingot főzünk. A mascarpontét elkeverjük a vajjal és a kihűlt pudinghoz adjuk. Egy robotgéppel kikeverjük.
  • Összeállítás: a tészta egyik felét igény szerinti nagyságúra vágjuk. Ebből az adagból elvileg 12 db hosszúkás süteményünk lesz. Azt a felét, amelyik egyben maradt megkenjük a krémmel és a felvágott darabokat rápakoljuk a tetejére.
  • Konyharuhával letakarva pihentetjük. Másnap szeleteljük és fogyasztjuk.

Fanni Fanni
megosztás

Régi családi recept, ami nálunk mindig tuti befutó. Nem csak ünnepekkor (de akkor mindig) készül, mert nagyon szeretjük.

Az eperszezon egyik leggyorsabb és legfinomabb édessége.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .