Egy hirtelen ötlettől vezérelve a kedvenc nyári salátánk készült el. Egyből fel is került nálunk a tökéletes grillpartihoz nélkülözhetetlen ételek listájára.

 

Előkészület: 30 perc
Pihentetés 1 óra
Összesen: 1 óra 30 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 3 db padlizsán
  • 3 - 4 nagyobb csipet rukkola
  • 3 db nagyobb paradicsom
  • 3 db kisebb lilahagyma
  • kb. 10 - 15 dkg fetasajt
  • 3 - 4 ek. magmix (szezám-, naprafogó-, tökmag)
  • kb. 2 ek. szójaszósz
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • friss petrezselyem (a tetejére)

Elkészítés:

  • A padlizsánt kisebb kockákra vágjuk és kevés zsiradékon elkezdjük megpirítani. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a 2 evőkaná lszójaszószt és addig sütjük míg meg nem puhul-pirul.
  • Amikor megítélésünk szerint a padlizsán elkészült,akkor az előzőleg durvára vágott rukkolát a padlizsánra szórjuk. Alaposan összeforgatjuk és hűlni hagyjuk.
  • Közben a paradicsomokat és a lilahagymákat megtisztítjuk, majd apró kockára vágjuk és egy tálba tesszük. Sózzuk, borsozzuk,jó alaposan összekeverjük.
  • Ha a padlizsán kihűlt, akkor hozzáadjuk a salátaalaphoz és átforgatjuk.
  • A tetejére fetasajtot morzsolunk, majd megszórjuk friss petrezselyemmel.
  • Végül a magvakat száraz serpenyőben egy pici tmegpirítjuk és a salátára tesszük.
  • A legjobb, ha hűtőben 1-2 órát pihentetjük, így fognak tökéletesen összeérni az ízek.
Fanni Fanni

Az igen népszerű amerikai káposztasaláta otthon is elkészíthető egy sokkal finomabb verzióban is, mint amivel máshol találkozhatunk.

Könnyed nyárias saláta, amiben nagyon jól harmonizál a friss zöldségekkel a menta és a citrom együttese.

Indiai lepénykenyér, ami ropogósságának köszönhetően nem csak indiai ételekhez passzol.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .