Kellemesen érződik a banán különleges, édes íze, amellett, hogy bársonyos, nem túl tolakodó.
Recept megosztás
Oldal kedvelése
Előkészület: 30 percperc
Főzés/Sütés: 25 percperc
Pihentetés: 1 óraóra30 percperc
Összesen: 2 óraóra25 percperc
Adag: 6szelet
Eszközök:
gyümölcskenyér forma
Hozzávalók:
40dkgliszt
6 - 7dltej
2dkgélesztő
3ek.cukor
1dbtojás
2dbérett banán
5dkgvaj
1csomagvaníliás cukor
A tetejére:
5dkgvaj
Elkészítés:
A lisztet egy tálba szitáljuk. Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk, majd a liszthez adjuk. Beletesszük a cukrot, a sót, a 2 db banánt pépesítve, a vaníliás cukrot, a vajat majd a tojást is.
Elkezdjük alaposan összekeverni, és fokozatosan adagoljuk hozzá a langyos tejet.
A végére egy közepesen lágy, viszonylag rugalmas tésztát kapunk, amit meleg helyen, letakarva 1 óráig pihentetünk.
Lisztezett deszkára borítjuk, téglalappá nyújtjuk és feltekerjük. Kb. 6-8 egyenlő részre vágjuk és egy sütőpapírral bélelt gyümölcskenyér-formába tesszük. Újabb fél órát pihentetjük (letakarva).
Előmelegített sütőben 170°-on, kb. 25 perc alatt készre sütjük.
Sülés után a tetejét olvasztott vajjal átkenjük, tálaláskor ízlés szerint porcukorral megszórjuk.
Fanni
megosztás
Rólam
“Tíz emberből kilenc szereti a csokoládét. A tizedik hazudik.” (John G. Tullius) Bővebben…