Teljesen benne van az az ízvilág, ami a kovászos uborkában. Ami meglepett, hogy jó roppanós maradt, nem lágyult el.

 

Előkészület: 1 óra
Főzés/Sütés: 0 perc
Pihentetés 5 days
Összesen: 5 days 1 óra
Adag: 2 kis üveg

Hozzávalók:

  • 1 - 2 fej káposzta
  • 1 nagyobb csokor kapor
  • 1 - 2 szelet (ha van, akkor kovászos) kenyér
  • víz

Elkészítés:

  • A káposztát legyaluljuk.
  • Egy nagyobb üveg aljára (2literes/5 literes) egy nagyobb csokor kaprot helyezünk.
  • Erre rátesszük a káposztàt.
  • Felöntjük az előzőleg elkészített sós vízzel. (Kb 2 dkg/liter)
  • A tetejét lezárjuk 1-2 szelet kenyérrel. / Helyettesíthetjük burgonya szeletekkel, vagy akár 2-3 evőkanál kovásszal is.
  • Lefedjük egy tányérral.
  • Viszonylag napos helyen tartjuk, nálam kb. félárnyékban volt. (De elméletileg a konyhapulton is be fog érni, csak ott egy kicsit lassabban)
  • Kb. 5 napig érleljük, majd kisüvegekbe tesszük, felöntjük a leszűrt lével, és hűtőben tàroljuk.
Fanni Fanni
megosztás

Az igen népszerű amerikai káposztasaláta otthon is elkészíthető egy sokkal finomabb verzióban is, mint amivel máshol találkozhatunk.

Könnyed nyárias saláta, amiben nagyon jól harmonizál a friss zöldségekkel a menta és a citrom együttese.

Könnyíti a nehéz, zsírosabb ételeket. A friss, harsogós saláta íze páratlan.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.