A májas ételek kedvezőinek kötelező kipróbálni. Gyorsan elkészül és igazán finom.

 

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 20 perc
Összesen: 40 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 12 vékonyabb szelet sertésmáj
  • 5 - 6 ek. liszt
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint majoránna
  • 2 - 3 gerezd fokhagyma
  • friss petrezselyem

Elkészítés:

  • A májat vékony szeletekre vágjuk, egy picit megsózzuk, borsozzuk és megszórjuk egy csipet őrölt pirospaprikával.
  • Lisztbe forgatjuk és elkezdjük kevés zsiradékba kisütni. Közben megszórjuk majoránnával, rávágjuk apróra a fokhagymát és pirosra sütjük.
  • Az utolsó 1-2 percben megszórjuk friss petrezselyemmel, és így el is készült
Fanni Fanni

Bizonyára senkinek sem kell külön bemutatni ezt a harmonikus, ámbár különleges ízvilággal rendelkező görög nemzeti ételt.

Dédnagymamám közel 100 éves receptje alapján, a családi hagyományokhoz hűen készítjük.

A mostani recept elkészülését a Kanálka termékei, pontosabban a hagyma chutney és a sült fokhagyma ihlették.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .