A megfuttatott hagyma érdekes ízvilágot ad neki.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 20 perc
Összesen: 40 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

A fasírhoz:

  • 50 dkg darált sertés hús
  • 1 db tojás
  • 1 fej hagyma
  • 4 - 5 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint majoránna
  • ízlés szerint őrölt kömény
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint ételízesítő
  • 2 ek. olíva olaj
  • 2 db zsemle
  • 2 dl tej

A sütéshez:

  • olaj

Elkészítés:

  • A darált húst egy tálba tesszük, hozzáadjuk a majoránnát, a sót, a borsot, a köményt és az ételízesítőt. Összegyúrjuk és állni hagyjuk.
  • A hagymát és fokhagymát megpucoljuk, felvágjuk apró kockára és  2 evőkanál olíva olajon megfuttatjuk, majd a húshoz adjuk.
  • A zsemlét beáztatjuk a tejbe. Ha jól elázott kicsavarjuk és a többihez adjuk. Beleütjük a tojást és újból jól összegyúrjuk.
  • Tipp: a tojást és a zsemlét csak közvetlenül sütés előtt keverjük hozzá, mert különben nem áll össze a fasírtunk.
  • Forró olajban kérgesre sütjük.

Fanni Fanni

Igazi nosztalgikus étel, ami tökéletes párosítás egy főzelékkel, de egy szelet kenyérre helyezve is igazi csemege.

Fasírt, ahogyan Édesanyám készíti. Ropogós külső, puha belső. Mennyei.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .