Gyors és egészséges ropogtatni való, a sütés utáni napokban is finom marad.

 

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 15 perc
Összesen: 35 perc
Adag: 12 -15 db

Hozzávalók:

  • 10 dkg zabpehely
  • 10 dkg zabliszt
  • 10 dkg nádcukor
  • 8 dkg vaj
  • 8 dkg kókuszreszelék
  • 1 csipet
  • ízlés szerint vanília aroma
  • 1 citrom reszelt héja

Elkészítés:

  • A zabpelyhet száraz serpenyőkben egy kicsit megpirítjuk, majd várunk egy kicsit,hogy hűljön.
  • A lisztet a sütőporral egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojásokat, az olvasztott vajat, a nádcukrot, a kókuszreszeléket, a reszelt citromhéjat, a sót, a vanília aromát és a kihűlt zabhelyzet is.
  • Jól összedolgozzuk.
  • A formázás nálam úgy történt, hogy egy tiszta tálcára sütőpapírt fektettem, amin egyenletesen kilapítottam. Közepes„pogácsaszaggató”-val kiszaggattam.
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd előmelegített sütőben, körülbelül 150 fokon, 15 perc alatt megsütjük.
  • Másnap is finom marad.
Fanni Fanni
megosztás

Tökéletes választás, ha egy gyors, finom és egyszerű desszertre vágyunk.

Az alma krémessé és lággyá teszi. Ugyanakkor mégsem ázik el, hanem kívül ropog, belül pedig omlós.

Egyszerű, gyors, szinte cukor és liszt mentes csokis sütemény.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .