Egy egyszerű rántott húsnak tűnik, de annál mégis sokkal több.

Előkészület: 40 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Összesen: 1 óra 10 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

A húshoz:

  • 8 szelet vékonyra vágott sertés karaj
  • 8 szelet sonka
  • 6 - 8 db friss gomba
  • 30 dkg sajt
  • ízlés szerint

A panírhoz:

  • kb. 3 db tojás
  • zsemlemorzsa
  • liszt

A sütéshez:

  • olaj

Elkészítés:

  • A húsokat kiklopfoljuk és besózzuk. A sajtot vékony csíkokra vágjuk, a gombát felaprítjuk.
  • A húsokat lefektetjük, egy szelet sonkát helyezünk rájuk, ráhalmozzuk a gombát, a vékony szelet sajtot és felcsavarjuk. Először lisztbe, majd tojásba és zsemlemorzsába hempergetjük.
  • Forró olajban kisütjük, melegen fogyasztjuk.
  • Kiváló körete lehet a fokhagymás krumplipüré.

Fanni Fanni

Nálunk mindenki nagyon szereti a gyorséttermi csirke szárnyakat, így megpróbáltam elkészíteni, aminek nagy sikere lett.

Tipikus, hagyományos magyar étel. Kellően lágy, szaftos, pikáns. Feldobja a családi ebédeket – nem csak ünnepnapokra.

A megfuttatott hagyma érdekes ízvilágot ad neki.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .