El Salvador nemzeti étele, amely egy gyorsan elkészülő, kívül roppanós belül puha tészta. A töltelék pedig ízlés szerint variálható.

 

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 10 perc
Pihentetés 30 perc
Adag: 6 db

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 1 tk. sütőpor
  • 1 tk.
  • 50 ml olaj
  • 120 ml víz

A töltelékhez:

  • 20 dkg sonka
  • 2 db zöldhagyma
  • 15 dkg reszelt trappista sajt
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • 2 db főttojás
  • 3 - 4 ek. tejföl
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors

Elkészítés:

  • A tésztához a lisztet egy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a sütőport, a sót és elvegyítjük őket. Beleöntjük az olajat, és a langyos víz folyamatos adagolásával közepes keménységű tésztát készítünk.
  • Folpackba csomagolva a hűtőbe tesszük pihentetni körülbelül 30 percre.
  • Közben elkészítjük a tölteléket. Ehhez a sonkát apró kockára vágjuk és néhány perc alatt egy kicsit megpirítjuk. A hagymát, a tojást apróra szeleteljük, és a pirított sonkához adjuk. Hozzáreszeljük a sajtokat, majd mehet a tejföl és ízesítjük sóval, borssal.
  • A pihenés után a tésztát 6 egyenlő részre osztjuk. Lisztezett deszkán egyesével vékonyra, nagyjából 2-3mm-esre nyújtjuk.
  • A kinyújtott tészták közepére teszünk 2-2 evőkanállal, majd a széleit összecsípjük és kis „batyukat” formálunk belőle. Így teszünk mind a 6tészta esetében.
  • A sütéshez egy zsiradék nélküli serpenyőt felhevítünk, majd közepes lángon mindként oldalát 3-3 percig pirosra sütjük.
Fanni Fanni

A legfinomabb pogácsa készült ebből a receptből, amit valaha ettem. Réteges, kellően ropogós, de mégis puha.

Gyors, délutáni ropogtatni való. Ropogós és nagyon sajtos.

Gyors vendégváró, ami egy hozzá illő mártogatóssal kellemes kiegészítője lehet egy baráti beszélgetésnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .