Egyszerű burgonyás étel, amely magában is csemege lehet.

 

Előkészület: 10 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Összesen: 40 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 8 db közepes méretű burgonya
  • 2 - 3 gerezd fokhagyma
  • pici
  • zsír

Elkészítés:

  • A burgonyákat alaposan megmossuk, és héjastól puhára főzzük.
  • Ha kicsit kihűltek,akkor egy lapos fakanál segítségével „lapítunk” rajtuk, egy picit összébbnyomjuk őket.
  • Közben egy serpenyőben zsiradékot hevítünk, amiben a 2-3 gerezd fokhagymát megfuttatjuk.
  • A roppantott krumplikat a serpenyőbe helyezzük, picit megsózzuk, mindkét oldalát pirosra sütjük.
Fanni Fanni
megosztás

A dödölle egy tipikus, hagyományos zalai étel, ami önmagában is nagyon finom, de előszeretettel fogyasztják akár köretként is raguk mellé.

Indiai lepénykenyér, ami ropogósságának köszönhetően nem csak indiai ételekhez passzol.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.