Gyors vendégváró sós sütemény, ropogós magvakkal és sajttal.

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Pihentetés: 30 perc
Összesen: 1 óra 30 perc
Adag: 20 - 25 db

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 20 dkg vaj
  • 1 csapott tk.
  • 40 dkg liszt
  • 3 db tojás sárgája
  • 1 csipet őrölt fekete bors
  • 1 dl tej
  • 10 dkg sajt + füstölt sajt vegyesen

A tetejére:

  • 1 db tojás
  • ízlés szerint mák
  • ízlés szerint köménymag
  • ízlés szerint napraforgó mag
  • ízlés szerint sajt/füstölt sajt

Elkészítés:

  • A lisztet egy tálba szitájuk, a vajat megolvasztjuk és a liszthez öntjük. Hozzáadjuk a tojást, a sót,a tejet és a reszelt sajtokat. Ízlés szerint pluszban borssal ízesíthetjük. Jól nyújtható tésztává gyúrjuk.
  • Lisztezett deszkán 1-2 cm vastagságúra nyújtjuk ki. Annak érdekében, hogy könnyebben tudjunk vele dolgozni 20-40 percig fagyasztóban pihentethetjük. A pihentetés után 2×2 cm-es kockákra vágjuk fel.
  • A kockák tetejét megkenjük 1 felvert tojással. Ízlés szerint szórjuk meg sajttal, köménnyel, mákkal esetleg napraforgómaggal.
  • Előmelegített sütőben 180°-on 30 perc alatt készre sütjük.

 

Fanni Fanni
megosztás

Sajtosan krémes, kellően roppanó zöldségek és ropogós sajtsapka.

Gyors, mutatós vendégváró, ha hirtelen kell valamit készítened.

Könnyed pogácsa recept, amely még másnap is friss, fogyasztható.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.