Kiváló színfoltja lehet egy szürke, hétköznapi reggelinek.
Recept megosztás
Oldal kedvelése
Előkészület: 20 percperc
Főzés/Sütés: 20 percperc
Pihentetés: 30 percperc
Összesen: 1 óraóra10 percperc
Adag: 4db
Hozzávalók:
A tésztához:
25gélesztő
1dltej
40dkgliszt
2dlvíz
2,5dkgvaj
2csapot tk.só
1csipetcukor
A töltelékhez:
5dkgvaj
2gerezdfokhagyma
A tetejére:
nagyszemű só
köménymag
1dbtojás
Elkészítés:
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a 2,5 dkg olvasztott vajat, a felfutott élesztőt, a 2 dl vizet és jól bedagasztjuk.Szükség szerint a vizet igény szerint pótolhatjuk. Közepesen lágy tésztát dagasztunk, amit körülbelül 30 percig, meleg helyen, letakarva pihentetünk.
Közben elkészítjük a tölteléket. A tölteléknek szánt vajat megolvasztjuk, és egy fokhagymanyomó segítségével hozzáadjuk a 2 gerezd fokhagymát
Pihenés után egy lisztezett deszkán átgyúrjuk, nagyon vékonyra kinyújtjuk és 10-12 db egyenlő szárú háromszögre osztjuk fel. A háromszögeket külön is megnyújtjuk egy picit. A töltelékkel egyesével megkenjük, és szorosan feltekerjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A tetejüket felvert tojással kenjük meg és durva sóval, vagy pedig köménnyel megszórjuk. A tepsiben újból fél órát pihentetjük.
Előmelegített sütőben, 180°-on, körülbelül 20 perc alatt készre sütjük.
Fanni
megosztás
Rólam
“Tíz emberből kilenc szereti a csokoládét. A tizedik hazudik.” (John G. Tullius) Bővebben…