Gyors édesség. Nagyon nutellás, nagyon gyümölcsös és nagyon puha.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Összesen: 50 perc
Adag: 1 toronyhoz

Hozzávalók:

A palacsintához:

  • 1 bögre liszt
  • 1 kis pohár joghurt
  • 1 db tojás
  • 1 csapott ek. cukor
  • 1 csipet
  • 1 csapott ek. szódabikarbóna
  • 0,5 dl olaj
  • 1 dl víz

A töltelékhez:

  • 5 db eper
  • 2 db banán
  • nutella

A tetejére:

  • olvasztott csoki
  • porcukor

Elkészítés:

  • A lisztet kimérjük egy keverőtálba, hozzáadjuk a joghurtot, a tojást, a sót, a szódabikarbónát és a cukrot. Majd jól elkeverjük.  Hozzáöntünk 1 dl forró vizet és közepesen sűrű tésztává keverjük ki. Az olajat is hozzákeverjük a tésztához.
  • Egy palacsintasütőben 1 evőkanál olajat felhevítünk és kisütjük a palacsintákat.
  • A tornyot a következőképp rakjuk össze: a palacsintákat megkenjük nutellával, rákarikázzuk az epret és a banánt. Ezt a sorrendet követve rétegezzük fel. A tetejét olvasztott csokival öntjük le és porcukorral hintjük meg.

Fanni Fanni
megosztás

Gyorsan elkészülő, isteni finom, hűsítő desszert. Nálunk nincs családi ünneplés e nélkül.

Kiváló másodikféle lehet, egy tartalmas levest követően.

A fánk az egyike a legkényesebb kelttésztáknak, mind a kelesztés, mind pedig a tészta összeállítás tekintetében. Ez a recept tökéletes fánkhoz vezet minket, ha pontosan betartjuk a leírtakat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .