Gyors édesség. Nagyon nutellás, nagyon gyümölcsös és nagyon puha.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Összesen: 50 perc
Adag: 1 toronyhoz

Hozzávalók:

A palacsintához:

  • 1 bögre liszt
  • 1 kis pohár joghurt
  • 1 db tojás
  • 1 csapott ek. cukor
  • 1 csipet
  • 1 csapott ek. szódabikarbóna
  • 0,5 dl olaj
  • 1 dl víz

A töltelékhez:

  • 5 db eper
  • 2 db banán
  • nutella

A tetejére:

  • olvasztott csoki
  • porcukor

Elkészítés:

  • A lisztet kimérjük egy keverőtálba, hozzáadjuk a joghurtot, a tojást, a sót, a szódabikarbónát és a cukrot. Majd jól elkeverjük.  Hozzáöntünk 1 dl forró vizet és közepesen sűrű tésztává keverjük ki. Az olajat is hozzákeverjük a tésztához.
  • Egy palacsintasütőben 1 evőkanál olajat felhevítünk és kisütjük a palacsintákat.
  • A tornyot a következőképp rakjuk össze: a palacsintákat megkenjük nutellával, rákarikázzuk az epret és a banánt. Ezt a sorrendet követve rétegezzük fel. A tetejét olvasztott csokival öntjük le és porcukorral hintjük meg.

Fanni Fanni
megosztás

Gyors, egyszerű, mutatós sütemény, ami vendégvárásra is tökéletes lehet.

Igazi vitamindús őszi csemege, egy nagyon régi magyar édesség, sok jótékony hatással.

A fánk az egyike a legkényesebb kelttésztáknak, mind a kelesztés, mind pedig a tészta összeállítás tekintetében. Ez a recept tökéletes fánkhoz vezet minket, ha pontosan betartjuk a leírtakat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.