A vasárnap nem maradhat húsleves nélkül.

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 1 óra 30 perc
Összesen: 2 óra
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 1 kg hús (ízlés szerint, csontos)
  • 5 db répa
  • 3 db fehérrépa
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db zellergumó
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db krumpli
  • 1 db karalábé
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint szemes fekete bors
  • ízlés szerint ételízesítő
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt kömény
  • egy csipet cukor

Elkészítés:

  • A húst előkészítjük, majd egy fazékban annyi vízben tesszük fel főni, amennyi ellepi a húsunkat. Lassú tűzön addig főzzük, amíg föl nem forr.
  • Közben megtisztítjuk és felaprítjuk a zöldségeket. A levesünket forrás után lehabozzuk és bezöldségezzük.
  • Zöldségestől együtt körülbelül 2 órán keresztül lassú tűzön addig főzzük, amíg a zöldségek és a húsok is teljesen meg nem puhulnak.
  • Közben kóstolgatás mellett ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, köménymaggal, cukorral és ételízesítővel beízesítjük.
  • Ha megfőtt leszűrjük, és levestésztával, vagy ízlés szerinti levesbetéttel fogyasztjuk.

Fanni Fanni

A saláta leves igen megosztó dolog. Valaki vagy nagyon szereti, vagy pedig nem tud megbarátkozni vele. Mi az utóbbi kategóriába tartozunk, de mindenkinek érdemes egyszer kipróbálni.

Tartalmas leves, amit fogyaszthatunk tejföllel, citrommal, de csak úgy “magában” is. Érdemes elkészíteni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .