A tzatziki egy görög saláta, amit a görögök elsősorban előételként fogyasztanak.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 0 perc
Összesen: 20 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 2 db közepes kígyóuborka
  • 250 g görögjoghurt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csapott ek.
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • 1 ek. olíva olaj
  • egy csipet cukor
  • 1 tk. citromlé

Elkészítés:

  • Az uborkát megmossuk, és egy szeletelő segítéségével zsülien-re (apró, vékony csíkokra) vágjuk.
  • /Kis kitérő: a zsülien elnevezés egy francia szakács, Jean Julien-től ered, aki levesébe ezzel a módszerrel készítette el a betétet./
  • Tipp: egy nagyobb lyukú reszelő is megfelelő a saláta elkészítéséhez.
  • A felaprított uborkát lesózzuk, és  körülbelül 15 percig állni hagyjuk.
  • Közben a joghurtot egy tálba tesszük, hozzáadjuk az olíva olajat, a sót, a borsot, a citromlevet, és egy fokhagymanyomó segítségével a fokhagymát is. A joghurtos alapot egy fakanál segítségével krémes állagúra kikeverjük.
  • Az uborkát kicsavarjuk, a levét leöntjük majd hozzákeverjük a joghurtos alaphoz. Kis időre hűtőbe tesszük, hidegen fogyasztjuk.

Fanni Fanni
megosztás

Az igen népszerű amerikai káposztasaláta otthon is elkészíthető egy sokkal finomabb verzióban is, mint amivel máshol találkozhatunk.

Hagyományos, magyar étel egy csipetnyi chilivel.

Roppanós zöldségek, krémes szósz, olvadó sajt- ellenállhatatlan ízharmónia.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .