Egy gyors és finom carbonara recept, ami az első elkészítést követően garantáltan bekerül a repertoárba.

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Összesen: 1 óra
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 1 csomag spagetti
  • 30 dkg császárszalonna/bacom
  • 2 db tojás
  • 2 db tojás sárgája
  • 15 dkg parmezán
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 1 - 2 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors

Elkészítés:

  • A tésztát lobogó, sós vízben készre főzzük.
  • Közben a szalonnát apró kockákra vágjuk, és pirosra sütjük.
  • Amíg sül, addig a hagymát és fokhagymát is felaprítjuk. Mikor a szalonna kész, egy mélyebb tálba kiszedjük, a visszamaradt zsiradékban pedig az előzőleg összevágott hagymákat üvegesre pirítjuk.
  • A két tojást és a 2 tojás sárgáját összekeverjük. Sóval, borssal, parmezánnal ízesítjük, végül a szalonnás-hagymás tálba öntjük és jól elkeverjük.
  • Amint a tészta megfőtt leszűrjük, és a forró tésztát egyből a tojásos-szalonnás-hagymás tálba szedjük. Jól összeforgatjuk, így lesz lágy, krémes, és nagyon finom. A forró tészta fogja majd a „szószt” készre „főzni”.
  • Tálaláskor parmezánt reszelünk a tetejére.
Fanni Fanni

Kezdetben nem kedveltem a spenótot, mint olyat, viszont ez a tészta egy életre megszerettette velem.

Selymes, laktató és ízletes tészta. Jól harmonizál a pesztó és a cukkíni együttese.

Galuska egy kicsit másképp, sajtszószba burkolva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .