Ez a különleges sütemény kiváló lehet bármilyen alkalomra, legyen az akár egy szülinap, vagy kerti-parti.

Előkészület: 1 óra
Főzés/Sütés: 0 perc
Összesen: 1 óra
Adag: 8

Eszközök:

  • 20x30-as tepsi

Hozzávalók:

A kekszes réteghez:

  • 25 dkg margarin
  • 3 - 4 ek. méz
  • 50 dkg keksz (nálunk most Gullon rostdús keksz)

A krémhez:

  • 50 dkg mascarpone
  • 1 liter Hulala tejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • ízlés szerint cukor
  • 5 csomag habfixáló
  • 2 csomag Dr. Oetker zselatin expressz

A gyümölcsös réteghez:

  • 50 dkg erdei gyümölcs mix
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • ízlés szerint cukor
  • 1 csomag Dr. Oetker zselatin expressz

Elkészítés:

  • A kekszes réteghez a kekszet alaposan összetörjük. Hozzáadunk 3-4 evőkanál mézet és 1 db olvasztott margarint. Jól elkeverjük és a tepsi aljára lapítjuk.
  • A krémhez a Hulala tejszínt (amit előzőleg hűtőben tároltunk) felverjük, hozzáadjuk az 5 csomag habfixet. A mascarpone-hoz hozzákeverjük a vaníliás cukrot, a cukrot és hozzácsurgatjuk folyamatos keverés mellett az előzőleg elkészített zselatint. A krémet óvatosan elosztjuk, ügyelve arra, hogy egyenletes legyen.
  • A gyümölcsös réteghez a gyümölcsöket feltesszük főni a cukorral és vaníliás cukorral. Vizet külön nem adunk hozzá, mert ereszt majd magától. Puhára főzzük, és egy turmix segítségével pürésítjük. Egy szűrön keresztül átpaszírozzuk, azért, hogy a magokat kiszűrjük belőle. A zselatin fixet elkészítjük, és folyamatos kevergetés mellett a gyümölcspüréhez csurgatjuk. Hagyjuk, hogy egy kicsit kihűljön, majd a krém tetejére egyenletesen eligazítjuk.
  • Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap szeleteljük.

 

Fanni Fanni

Puha, gyümölcsös, krémes édesség. Télen és nyáron egyaránt kiváló.

Gyors édesség. Nagyon nutellás, nagyon gyümölcsös és nagyon puha.

Igazi friss, nem túl édes, kellemes sütemény. Aki a boltit szereti, annak érdemes elkészítenie, ez annál sokkal finomabb.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .