Könnyen elkészíthető, laktató és nagyon finom fogás, érdemes kipróbálni.

Előkészület: 1 óra
Főzés/Sütés: 30 perc
Összesen: 1 óra 30 perc
Adag: 6 főre

Hozzávalók:

10 - 12 db palacsintához:

  • 12 ek. liszt
  • 3 db nagyobb tojás
  • 1 csipet
  • 4 dl tej
  • 1 dl szódavíz
  • 50 ml étolaj

A raguhoz:

  • 1 kg darálthús
  • 2 csomag KNORR lasagne alap
  • 3 dl paradicsomlé

A rétegek közé és a tetejére

  • 60 dkg trappista sajt
  • 20 dkg cheddar sajt

Elkészítés:

  • A darálthúst egy nagyon pici zsiradékon megpirítjuk, majd annyi vízzel felöntjük, amennyiben puhára tud párolódni, főni. Idő közben hozzáöntünk 3 dl paradicsomlevet is. Amikor a hús kellően megpuhult hozzáadjuk a lasange alapot, és hagyjuk, hogy besűrűsödjön.
  • Közben a palacsinta hozzávalóiból palacsintatésztát készítünk, és kisütjük őket. A sajtokat összekeverjük és vegyítjük.
  • Ha ezzel megvagyunk, akkor összeállíthatjuk az ételünket.
  • Az a legcélszerűbb, ha egy kör alakú jénaival, sütőformával dolgozunk. Tehát kezdésként a sütőformát kivajazzuk. Alulra 2 palacsintát helyezünk, erre jön rá annyi a raguból, amennyi épp kellőképpen segít ahhoz, hogy szaftos maradjon a két réteg között. Megszórjuk reszelt sajttal, majd erre jöhet 1 újabb palacsinta, ragu, sajt. Ezt addig folytatjuk, míg a ragu el nem fogy. A tetejét 2 db palacsintával zárjuk, és vastagon megszórjuk sajttal.
  • Előmelegített sütőben, körülbelül 170°-on addig sütjük, míg a rétegek közötti sajt meg nem olvad, a teteje meg nem pirul.
  • Szeletelés előtt egy picit várunk, hogy hűljön, így a sajt tökéletesen összefogja a rétegeket, és nem csúszik szét.
Fanni Fanni
megosztás

Gyors és ötletes megoldás, ha abban az esetben is, ha egy nagyobb vendégsereg érkezik hozzánk. Akár sültes tálon is kiválóan mutat vékonyra szeletelve.

Omlós halhús, ropogós külső, mennyei illatok.

Bizonyára senkinek sem kell külön bemutatni ezt a harmonikus, ámbár különleges ízvilággal rendelkező görög nemzeti ételt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.