Hagyományos, magyar étel egy csipetnyi chilivel.

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 50 perc
Összesen: 1 óra 20 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 kg paprika
  • 5 - 6 db paradicsom
  • Pettyes Lekvár – Sárkány lehelete chili szósz
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint őrölt piros paprika
  • ízlés szerint ételízesítő
  • pici cukor
  • füstölt szalonna
  • 6 - 8 tojás

Elkészítés:

  • A  füstölt szalonnát felkockázzuk elkezdjük sütni. A Hagymát megtisztítjuk, csíkokra vágjuk majd a szalonnával együtt megpirítjuk. Amikor egy picit elkezd puhulni hozzáadjuk  az előzőleg megmosott, ízlés szerinti méretűre vágott paprikát. Picit megsózzuk, borsozzuk és amikor ez egy picit összefonnyadt, akkor beletesszük a paradicsomot is.
  • Jól összesütjük. A sót, borsot, pirospaprikát esetleg ételízesítőt ízlés szerint pótoljuk és adunk hozzá egy csipet cukrot is.
  • Amikor már majdnem kész akkor hozzátesszük a maradék kettő, de kulcsfontosságú összetevőt. Az egyik az őrölt pirospaprika, amivel egy picit meghintjük és jól elkeverjük, a másik pedig a Pettyes lekvár Sárkány lehelete elnevezésű pikáns chiliszósza, ami megkoronázza a lecsót.
  • Végül a tojásokat egy tálba összekeverjük és a már lesütött alapra tesszük, majd lágyra sütjük.

Fanni Fanni
megosztás

Köretként, vagy akár önálló ételként is megállja a helyét.

A dödölle egy tipikus, hagyományos zalai étel, ami önmagában is nagyon finom, de előszeretettel fogyasztják akár köretként is raguk mellé.

Családi hagyományok révén készül nálunk ez az igen kedvelt árpagyöngyös káposzta, amelynek receptje a családban régi idők óta generációkról generációkra száll.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.