Egy régi, öreg, besárgult papíron találtam ezt a receptet. Először megdöbbenten olvastam, hogy valóban pálinka kell hozzá, aztán amikor kipróbáltam, egyből rájöttem, hogy miért.

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Összesen: 1 óra
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 2 ek. tejföl
  • 2 db tojás
  • 3 dkg margarin
  • 2 ek. pálinka
  • 1 ek. porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tk. rum/rumaroma
  • olaj a sütéshez
  • porcukor a tetejére

Elkészítés:

  • A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk tejfölt, pálinkát, margarint, a sót, és a porcukorral, vaníliás cukorral kikevert tojásokat is.
  • Jól összegyúrjuk, és picit rugalmas tésztát kapunk. Ezt követően egy lisztezett deszkára borítjuk, és nagyon vékonyra, – amilyen vékonyra csak tudjuk – kinyújtjuk. Erre azért van szükség, mert így lesz jó ropogós.
  • Egy derelyemetsző segítségével ízlés szerinti téglalapokra vágjuk és ízlés szerint formálhatjuk a közepükbe ejtett vágással.
  • Bő, forró olajban aranysárgára sütjük, lecsöpögtetjük és szalvétára tesszük.
  • Porcukorral meghintjük, lekvárral fogyasztjuk.

 

Fanni Fanni

Igazi őszies/télies jellegű sütemény, amely nálunk nem hiányozhat az ünnepi asztalról.

Végre sikerült egy olyan mézeskalács tésztát találnom, ami minden szempontból megfelelő. Hamar összeáll, kellően ízletes és azonnal puha lesz.

Gyors, egyszerű, dekoratív és nem mellesleg nagyon finom. Puha, másnap sem szárad ki, érdemes elkészíteni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .