Egy régi, öreg, besárgult papíron találtam ezt a receptet. Először megdöbbenten olvastam, hogy valóban pálinka kell hozzá, aztán amikor kipróbáltam, egyből rájöttem, hogy miért.

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Összesen: 1 óra
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 2 ek. tejföl
  • 2 db tojás
  • 3 dkg margarin
  • 2 ek. pálinka
  • 1 ek. porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tk. rum/rumaroma
  • olaj a sütéshez
  • porcukor a tetejére

Elkészítés:

  • A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk tejfölt, pálinkát, margarint, a sót, és a porcukorral, vaníliás cukorral kikevert tojásokat is.
  • Jól összegyúrjuk, és picit rugalmas tésztát kapunk. Ezt követően egy lisztezett deszkára borítjuk, és nagyon vékonyra, – amilyen vékonyra csak tudjuk – kinyújtjuk. Erre azért van szükség, mert így lesz jó ropogós.
  • Egy derelyemetsző segítségével ízlés szerinti téglalapokra vágjuk és ízlés szerint formálhatjuk a közepükbe ejtett vágással.
  • Bő, forró olajban aranysárgára sütjük, lecsöpögtetjük és szalvétára tesszük.
  • Porcukorral meghintjük, lekvárral fogyasztjuk.

 

Fanni Fanni
megosztás

Gyors és könnyű desszert. Nem szívja magába az olajat, hidegen és melegen is egyaránt kiváló.

Dekoratív, nagyon finom, és dobozban akár 1 hétig is eláll.

Kívül ropog, belül folyik az almás töltelék. Tökéletes kiegészítője lehet egy beszélgetős délutánnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .