Kezdetben nem kedveltem a spenótot, mint olyat, viszont ez a tészta egy életre megszerettette velem.
Recept megosztás
Oldal kedvelése
Előkészület: 20 percperc
Főzés/Sütés: 20 percperc
Összesen: 40 percperc
Adag: 4fő
Hozzávalók:
30dkgspagetti
50dkgspenót
3dlfőzőtejszín
1dbnatúr tömlős krémsajt
15dkg trappista sajt
5dkgparmezán sajt
15dkgbacon
4gerezdfokhagyma
2ek.olíva olaj
ízlés szerintsó
ízlés szerintőrölt fekete bors
ízlés szerintételízesítő
1ek.liszt
Elkészítés:
Kezdésként a tésztát forró, sós vízben kifőzzük.
A spenótot megtisztítjuk a szárától, és csak a leveleket tesszük fel főni, annyi vízben, amennyi ellepi őket. A főzővízhez egy csipet sót is adhatunk.
A spenótot lobogó vízben közepes lángon körülbelül 15 perc alatt készre főzzük, majd lecsepegtetjük.
Ezután a bacont apró kockákra vágjuk és a 4 gerezd felaprított fokhagymával együtt megfuttatjuk a 2 evőkanál olajon.
Mikor kezd pirulni hozzáadjuk a lecsepegtetett spenótot, amit szintét apróbb kockákra vághatunk. Ezt az egyveleget közepes hőfokon körülbelül 10 perc alatt összesütjük, majd rászórjuk az 1 evőkanál lisztet és világosbarnára pirítjuk. Felengedjük a 3 dl tejszínnel, hozzáadjuk a krémsajtot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Ha beleszórjuk az 5 dkg parmezánt és a 15 dkg reszelt trappista sajt felét is, akkor az lágyabbá, krémesebbé teszi a mártásunkat.
A kész mártást összekeverjük a leszűrt tésztával, tálaláskor reszelt sajttal hintjük meg.
Fanni
megosztás
Rólam
“Tíz emberből kilenc szereti a csokoládét. A tizedik hazudik.” (John G. Tullius) Bővebben…